Test

Test

EN İYİ KIŞLIK BOT MARKALARI NELERDİR?

 

Bot; kış mevsiminin getirdiği zorlu koşullardan ayağı koruyan giyeceklerdir. Birçok farklı çeşidi bulunan kışlık bot modelleri; soğuğu en iyi şekilde engellerken tarzın yansıtılmasına da fırsat sunar.

 

 

1. Nevzat Onay

 

Nevzat ONAY, 1966 yılında İzmir’de kurulan bir ayakkabı firmasıdır. Kurucusu Nevzat ONAY firmanın ilk ustasıdır. Nevzat Onay, ayakkabı ile ilgili bütün malzemelerin aynı yerde üretildiği ilk ve tek ayakkabı firmasıdır. Klasik erkek ayakkabı, kösele ayakkabı, erkek bot modelleri ve damatlık ayakkabılar en çok üretilen modelleri arasındadır. Nevzat Onay, tamamen deriden üretilmesi ve kaliteli tasarımlarıyla Türkiye ve yurtdışında geniş bir satış ağına ulaşmış bir markadır.

 

Nevzat Onay Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Nevzat Onay’ın ürettiği ayakkabılar tamamen hakiki deriden üretilmektedir. Bu sayede ayakkabılar uzun yıllar kullanıma imkân tanır. Kışlık botların üretiminde 1. sınıf deri ve iç astarın kullanımı sayesinde kış aylarında ayakları soğuktan en iyi şekilde korur. Üretiminde hakiki deri kullanılması kışlık botların koku hapsetmemesini ve nefes almasını sağlar. Nevzat Onay’da üretilen erkek kışlık bot modelleri şu şekildedir:

 

 

2. Dockers

 

Dockers, Levi Strauss tarafından 1853 yılında kurulmuştur. 1988 yılına kadar erkekler için khazi tarzı pantolonlar üretirken 1988’den sonra kadınlar için de giyim üretimine başlamıştır. Kemerden pantolonlara, cüzdandan bot modellerine kadar birçok ürünün üretimini yapan Dockers, birçok farklı model kışlık bot içeriğiyle kışlık bot ihtiyacına en iyi şekilde karşılık verir.

 

Dockers Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Dockers botlar hakiki deriden üretilir. Birçok farklı tasarımıyla farklı ortamlara uyum sağlar. Su geçirmez tabanı ile zorlu hava koşullarına adapte olur. Kaliteli ve dayanıklı Dockers botlar sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde ilgi görmektedir. Uzun ve yarım modelleri bulunan Dockers botlar; fermuarlı-fermuarsız, topuklu- topuksuz gibi çeşitler sunar. 

 

3. Scooter

 

Scooter, Türkiye’de 1984 yılında Fikret Şerafettinoğlu tarafından kurulan bir ayakkabı markasıdır. İlk başlarda şirkette sadece ayakkabı tabanı üretilirken 1984’te ayakkabı imalatına başlamıştır. Üretime Almanya’ya bebek ve çocuk ayakkabı ihracatıyla başlayıp daha sonra gelişerek dış pazarlara açılmıştır.

 

Scooter Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Scooter ayakkabılar;  yazlık ve kışlık olmak üzere iki sezon odaklı üretilir. Kış sezonu için birçok farklı modelde bot üretimi yapılır. Birbirinden farklı kadın bot modelleri ve erkek bot modelleri seçenekleri bulunur. Bot tasarımları yapılırken dünyadaki moda akımları takip edilir ve halkın ihtiyacı göz önünde bulundurulur. Günlük, rahat ve spor tarzda üretilen botlar ayağı kış mevsiminin getirdiği zorlu koşullardan korur. Scooter botların en önemli ve tanınmasına rol alan özellik ise “watertight” adını verdikleri su geçirmez yapıya sahip olmasıdır. 

 

4. Pierre Cardin

 

Pierre Cardin, 1950’de Fransa’da kurulmuş bir hazır giyim markasıdır. Marka, adını kurucusu olan İtalyan asıllı Fransız Pierre Cardin’den almıştır. Pierre Cardin, günümüze kadar yapılan birçok özel koleksiyon ile saygı duyulan bir marka olmayı başarmıştır. Kıyafetler, parfüm, mobilya, mücevher ve ayakkabı alanların üretiminde hala başarıyla anılan markalardan biridir. 

 

Pierre Cardin Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Pierre Cardin kışlık botlar, mevsimin özelliklerine uygun olarak tasarlanır. Yapımında deri, nubuk ve süet gibi materyaller kullanılır. Pierre Cardin kışlık botlar farklı ortamlar için farklı tarzlarda üretilmiştir. İş ortamı için klasik botları tercih edilirken günlük hayatta casual botları sıklıkla kullanılır.

 

 

5. Kinetix

 

Kinetix, 1989’da Ahmet Ziylan tarafından Türkiye’de kurulmuş bir ayakkabı firmasıdır. Kadın, erkek, çocuk kategorilerinde birçok modelde üretim yapan Kinetix; spor ayakkabı, bot modelleri ile günlük ayakkabı çeşitleriyle bugün Türkiye’de yaklaşık 1500 satış noktasıyla halka ulaşmaktadır.

 

Kinetix Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Kinetix, kışlık bot üretirken konforu ön planda tutar. Ayakların botun içinde sıcak ve rahat olmasına büyük özen gösterir. Soğuk havalarda dayanıklı taban yapısı ve iç sıcaklığı sağlamasıyla en çok tercih edilen markalardan biridir.

 

6. Timberland

 

Timberland, 1928 yılında Nathan Swartz tarafından kurulan ve giyim, deri malları ve gözlük gibi birçok kategoriye sahip bir markadır.  2011 yılında VF Corporation tarafından satın alınmıştır. Ayakkabı üretimine 1973 yılında başlayan Amerikan markası Timberland, tüm dünyada tanınmış bir üne sahiptir. Timberland’ın kelime anlamı “ormancılar ülkesi” dir. Timberland botlar üretilirken çevresel süreçlere dikkat edilmekte ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak doğa dostu bir tutum sergilenmektedir.

 

Timberland Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Timberland kışlık botların tasarımında doğal kauçuk kullanılarak ormanı tahrip etmeden üretim süreci gerçekleştirilir. Geri dönüştürülmüş olan reBOTL malzemesinden elde edilen kumaş astar kullanılır. Su geçirmez özelliğiyle kış mevsiminin koşullarına dayanıklıdır. Hafif ve rahat taban yapıları ile kış aylarında yürümeyi ve hareketi kolaylaştırır.

 

7. Lumberjack

 

Lumberjack, 1979 yılında İtalya’da kurulmuştur. Ürettikleri bot ve ayakkabılar ile kısa sürede ayakkabı sektörünün önde gelen markalarından biri olmuştur. İtalya’da üretimi başlayan Lumberjack, 2012’de Flo, Kinetix gibi markaları bünyesinde bulunduran Ziylan Grup tarafından satın alınarak Türk markası haline getirilmiş ve üretimine Türkiye’de devam edilmiştir.

 

Lumberjack Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Lumberjack markasının içerdiği kategoriler arasında botlar, sneakerler, koşu ayakkabıları ve günlük ayakkabılar bulunmaktadır. Özellikle kışın giyilen Lumberjack bot modelleri, kaliteli malzemelerden oluştuğu için uzun yıllar kullanılma imkânı sunar. Kaliteli deri materyalleri kullanılarak dayanıklı ve şık bir görünüm sağlar. Lumberjack botlar, günlük kullanım için tasarlanmış modellerinin yanı sıra zorlu hava koşullarında kullanılmak için üretilen outdoor modellerine de sahiplik yapar. Su geçirmez bir yapıya sahip olan Lumberjack kışlık botlar arasında en çok tercih edilenleri outdoor modellerdir. Hafif taban özelliği ile ayakta ağırlık yapmaz ve taşımayı kolaylaştırır.

 

8. Polo

 

Polo, ABD’de polo sporunun yönetim organı olan Birleşik Devletler Polo Birliği’nin (USPA) resmi markasıdır.  1890 yılında kurulan Polo’nun açılımı ise United States Polo Association’dur. Dünyanın birçok yerinde satış yapan büyük bir ağa sahiptir. Kadın, erkek ve çocuk ürünleri ile globalleşmiş bir kuruluş haline gelmiştir. Polo sporundan ilham alınarak üretildiği ürünler ile moda dünyasına yön vermektedir.

 

Polo Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Polo kışlık botlar, atlı polo sporundan ilham alınarak üretilmiştir. Rahat ve konforlu yapısı vardır. Klasik, günlük, spor ve outdoor modelleri bulunan Polo ayakkabılar, birçok farklı ortama ayak uydurmayı kolaylaştırır. Deri, nubuk ve süet yapımında en çok kullanılan materyallerdir. Su geçirmez yapısıyla kış mevsimine uyum sağlar ve ayakları sıcak bir şekilde tutar. Çocuk, genç ve yetişkin bot modelleri kışın en vazgeçilmezleri arasındadır.

 

9. Salvano

 

Salvano, Flo’ya ait bir markadır. İçerdiği birçok farklı model ile geniş bir kategoriye sahiptir. Sandalet modellerinden kışlık botlara kadar birçok modeli içinde barındıran bir markadır.

 

Salvano Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Salvano kışlık bot modelleri, içerdiği birçok model ile kişiye yüzlerce bot seçme şansı sunar. Suni deri, deri gibi materyallerle hazırlanan Salvano kışlık botlar, kışın getirdiği zorlu hava koşullarına uyum sağlar. Botların waterproof damgası olanlar su geçirmez özelliktedir ancak bu özellik her bot modelinde bulunmaz. Fiyat olarak birçok bütçeye uygundur.

 

10. Torex

 

Torex, 1995’te Gaziantep’te kurulan Flo markasının bünyesinde bulunan bir markadır. Outdoor ayakkabı, yürüyüş ayakkabısı, kışlık botlar ve sneaker olmak üzere birçok modeli içinde barındırır. Tasarım olarak beğenilen Torex ayakkabılar uygun fiyat özelliği ile de dikkat çekmektedir.

 

Torex Kışlık Botlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Torex kışlık botlar, içerdiği modellerle geniş bir kategoriye sahiptir. Topuklu- topuksuz, fermuarlı-fermuarsız, bağcıklı-bağcıksız birçok modeli bulunur. Tasarım olarak sade ve şık tasarımlarının yanında sıradanlıktan uzak estetik duruşları ile beğenilen modelleri içerir. Ancak her modelde waterproof yani su geçirmez özelliği bulunmadığından bazı modeller için kesinlikle su geçirmez denilemez. Kışlık bot modelleri fiyat performans olarak uygundur.

 

Etiketler: Test
Mayıs 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR