Erkek Sneaker Ayakkabı Modelleri Nedir?

Sneaker Ayakkabı

Spor ayakkabılar ya da yaygın bilinen adıyla sneakerlar başlarda spor veya fiziksel egzersizler için tasarlanmış ancak günümüzde yaygın olarak gündelik yaşamda kullanılabilen ayakkabılardır.

Dünyada çok tanınan spor ayakkabı ve giyim firmaları  tarafından popüler hale getirilmelerinden bu yana, birçok küresel pazarda katlanarak artan çeşitlilikle birlikte en çok giyilen ayakkabılar haline geldiler. 

 

Erkek Sneaker Ayakkabılar Nasıl Üretilir?

 

Ayakkabılar, coğrafyaya bağlı olarak ve on yıllar boyunca değişen çeşitli isimler aldı. "Spor ayakkabı" terimi en yaygın olarak Kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri, Orta ve Güney Florida, Yeni Zelanda ve Kanada'nın bazı bölgelerinde kullanılmaktadır. Spor ayakkabı ya da sneakerlar ilk zamanlarında koşu ya da genel anlamda sportif faaliyetlerde kullanılan ayakkabıları ifade etmek için kullanılan tanımlardı.

Snekaerların üretimi söz konusu olduğunda üretimin her aşaması farklı olmasa da bazı aşamalar klasik erkek ayakkabılarından farklı olabilir.

İster tek parça ister çok parçalı olsun, sneakerlarda üst kısım ayağa uyum sağlayacak, ayağı rahat ettirecek ve uzun süreli yürüme-ayakta durma için tasarlanmıştır. Bunu doğru bir şekilde yapmak için, her biri kendi işlevine sahip birkaç bileşen vardır. Bir sneaker sayası, bu gereksinimleri karşılamak için farklı alanlarda farklı malzemelere sahip olabilir.

Quarter:  Quarter kısmı ayakkabının yanlarını ve ayağın arkasını kapsar. Topuk bölgesinde, destek için genellikle sağlam malzeme ile takviye edilir. Topuk sayacı, ayakkabının arkasının şeklini korumak için quartera eklenebilen sertleştirici bir bileşendir. Üst çizgi veya yaka, ayağın sokulduğu quarterın parçasıdır. sneakerlarda bu bölge ekstra yastıklama ve rahatlık sağlamak için genellikle dolguludur.

Vamp:  Ayakkabının ön ve orta kısımda ayağın üstünü kaplayan kısımdır. Ayağı desteklemeye yardımcı olur ve ayağı ayakkabı içinde sabit tutar. Genellikle sneakerlarda bu bölüm nefes alabilen bir kumaştan yapılır veya havanın ayağın etrafından dolaşmasına izin vermek için deliklere sahiptir.

Kuşgözü: Ayakkaının bağcık bölümüdür. Bağcık bölümü, ayakkabının oturmasının kişiye özel ayarlanmasını ve giyme veya çıkarma kolaylığı için açılmasını sağlar. Sneakerlar çoğunlukla bağcıklıdır.

Dil: Bağcıklı ayakkabılarda mutlaka dil bulunur. Dil bağcıkların uyumu ayarlamasına izin verirken ayağın üst kısmında bir kaplama sağlar. 

Puf: Snakerlarda burun kutusunu şekillendirmek için üst kısmın içinde bir takviye elemanı olarak puf materyaller eklenebilir.

 

Deri Erkek Sneaker Ayakkabılar Nasıl Üretilir?

 

Sneaker üretiminde genel olarak rahatlığı yakalamak amacıyla tekstik ve kumaş ürünler kullanılsa da çoğu zaman br spor ayakkabının deri kullanılarak üretildiği de görülebilir.

-Deri sneaker ayakkabının tasarlanması:  Spor ayakkabıların tasarımı, ayakkabının kullanımına göre ve stiline karar verilerek üretim sürecine başlanmasını sağlar.

-Deri sneaker ayakkabının kalıplanması: Kalıplar mükemmel oturan ayakkabılar ve ayağı rahat ettirecek bir sneaker için önemlidir. Spor modellerde kalıplar genelde rahat ve geniş kullanılır.

-Deri sneaker ayakkabının dikilmesi ve birleştirilmesi: Tasarım ve kalıplamadan sonra deriden üretilecek sneakerı oluşturan tüm parçalar dikilir. 

-Deri sneakerın dikimden sonra temizlenmesi: Ayakkabı temizleme adımında erkek sneaker ayakkabılarda son detaylar eklenir ve ayakkabının genel temizliği yapılır.


 

Gerçek Deri Sneaker Ayakkabıların Gerçek Deri Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

Gerçek deri sneaker satın alınmak isteniyorsa kullanıcı, suni ve gerçek deri arasındaki farkı ayırt edebilmelidir. Suni olanın nasıl tespit edilebileceğine dair bazı ipuçları mevcuttur:

Etiket kontrolü: Bir sneakerın gerçek deriden yapılıp yapılmadığını anlamanın en bariz yolu üretim etiketini kontrol etmektir, ancak bazı insanlar bakmayı bile düşünmezler. Etikette "sentetik" veya "polyester" kelimelerini görürseniz, bu, ürünün gerçek deriden yapılmadığı anlamına gelir.

Dokunma testi: Derinin gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu sadece sneakera dokunarak anlayabilirsiniz. Suni deri, neredeyse plastik gibi pürüzsüz bir his verir. Gerçek deri yumuşak ve esnek hissetirecek, ancak aynı zamanda pütürlü bir his de verecektir. Ayrıca suni deriyi esnetemezsiniz, ancak gerçek deri esnetilebilir. Son olarak, gerçek deri sıcak, suni deri ise serin hissettirir.

Koku testi: Deri belirgin, meşe kokusuna sahiptir, suni deride bu koku yoktur. Ne tür bir koku yaydığını bildiğinizden emin olmak için önce otantik deri olduğunu bildiğiniz bir şeyi koklamak yardımcı olabilir.

Gözeneklere dikkat edilmesi: Deri hayvanlardan elde edilir, bu nedenle sneakerların yapımında kullanılan derilerin üzerlerinde görünür gözenekler olacaktır. Eğer gözenek görmüyorsanız, suni deri ile yapılmış bir ayakkabı alıyorsunuz demektir.

 

Sneaker Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

 

Snakerların zaman içinde en üst düzeyde performans göstermesini sağlamak ve ayakkabıları daha uzun süre kullanabilmek için, temizlik de dahil olmak üzere uygun bakım yöntemleri mevcuttur. Birkaç spor ayakkabı temizleme adımıyla ilk alındığı gün ki gibi temiz tutabilirsiniz:

  1. Kuru fırça kullanımı: Kuru, yumuşak kıllı bir ayakkabı fırçası kullanarak dış taban, orta taban ve sayadaki kiri temizleyin. 

  2. Hafif bir temizleme solüsyonu kullanımı: Ilık suya az miktarda hafif çamaşır deterjanı koyarak evde temizleme solisyonu hazırlayabilirsiniz.

  3. Ön yüzü temizleme işlemi: Bağcıkları çıkarmalı ve az miktarda hafif temizleme solüsyonu uygulanmalıdır. Bağcıklar da isteğe bağlı olarak yıkanabilir.

  4. Tabanı temizleme: Solüsyonu yumuşak kıllı bir fırçayla tabana uygulayın ve dış taban ile orta tabanı fırçalayın. Yumuşak bir bezle tabanı kurulayın.

  5. Yıkayın ve lekeleyin. Üst kısımları temizlemek için yumuşak solüsyon ve yumuşak kıllı bir fırça veya yumuşak bir bez kullanın. Ardından, mümkün olduğunca fazla sabunlu nemi ve kiri kurutmak ve almak için kuru bir mikrofiber havlu veya yumuşak bir bez kullanın. 

  6. Kurutma: Oda sıcaklığında ayakkabıyı kurumaya bırakın.

Ayakkabılarınızı çamaşır makinesine veya kurutucuya koymanızı veya sert temizlik ürünleri (çamaşır suyu gibi) kullanmanızı önermiyoruz. Ve en iyi sonucu elde etmek için spor ayakkabılarınızı kirlenir kirlenmez temizleyin. 

 

Sneaker Ayakkabılar Nasıl Kombinlenir?

 

Bir çift rahat ama şık sneaker her gardıropta olması gereken ayakkabı türlerindendir. Sneakerlar ya da spor ayakkabılar iyi görünmek yerine rahat hissetmek için tasarlansa da, kıyafetlerle nasıl kombinlendiği de önemli bir konu olmaktadır.

 

Gün içinde kullanım ve çok yönlülük için minimal tasarımlara sahip, sadelik içeren bir sneaker stili seçilmeli. Sneakerlarda parlak renkler de iddialı bir sokak görünümü için iyi olabilmektedir. Beyaz spor ayakkabılar birkaç hafta içinde yıpranmış ve eskimiş görünebilirler, bu nedenle bu renkteki ayakkabılar için iyi bir ayakkabı bakım rutininin olması gerekmektedir.

Daha rahat bir görünüm için sneaker almak istiyorsanız beyaz low top trainer stili tercih edilebilir.

 

Sneaker Ayakkabılar Spor Kıyafetlerle Nasıl Kombinlenir?

 

Sneakerlar herkes tarafından kabul edilen bir biçimde spor tarzla eşleşmiştir.Ancak ne kadar rahat görünürlerse görünsünler sneakerları da spor kıyafetlerle kombinlemenin kuralları vardır.

Tek renkli bir görünüm için siyah kot pantolonlarla kombinlendiğinde  beyaz low top trainer stiller iyi bir tercih olabilir. Minimal bir beyaz spor ayakkabı çifti, kotlarla kombinlendiğinde uyum içinde görünebilirler.
Deri ve tekstilden üretilen bileksiz beyaz tenis ayakkabıları, kullanımı kolay, minimalist spor ayakkabıalrdır ve gündelik görünümler için idealdir. Her şeye uyan bir beyaz spor ayakkabı için sade ve şık kauçuk dış tabanlar kullanıldığında gündelk pantolonlarla uyumlu bir görüntü ortaya çıkabilmektedir.

Kanvas spor ayakkabılar günlük yaşam ve spor kıyafetlerle birleştirilmek için idealdir.  Kanvas ve beyaz spor ayakkabı, satın alabileceğiniz en iyi, çok yönlü günlük spor ayakkabıdır. Hemen hemen her renk ve tonda kot, chino ve şortlara uygundurlar.
Spor kıyaferlerle kombinlenecek spor ayakkabıların ortak özellikleri:

  • Rahat, ince ve skinny denim ve chino pantolonlarla iyi gitmeleri

  • Yalnızca gündelik/sokak etkinlikleri için kullanılmalarının uygun olması,

  • Temiz ve ilk gün ki gibi kalmalarını sağlamak için bakım yapılması gerektiği,

  • Genç erkekler için daha uygun olduklarıdır.

Sneaker Ayakkabılar Takım Elbiselerle Nasıl Kombinlenir?

 

Her erkeğin gardırobunda olması gereken ayakkabılardan biri de sneakerlardır. Sneakerlar söz konusu olduğunda, bir çift siyah ve kahverengi temel stilde spor ayakkabı, resmi ve profesyonel etkinliklerin çoğunda sizi idare edecektir. Biraz daha az resmi olarak, ten rengi gibi nötr bir tonda bir çift süet sneaker işe yarayabilir.  

Resmi giyimi ve takım elbiseleri siyah spor ayakkabılar kolayca tammalayabilir. Siyah spor ayakkabılar, koyu renkleri sayesinde kesinlikle diğer spor ayakkabı renklerinden ekstra çok yönlüdür. Bu, sadece hemen hemen her renkteki kot pantolonlarla kombinlenebilecekleri anlamına gelmez, aynı zamanda biraz daha resmi kıyafetlerin bir parçası olarak da giyilebilirler. Temiz oldukları ve minimal bir tasarıma sahip oldukları sürece, duruma göre pantolon, gömlek ve blazer ile siyah spor ayakkabı giyebilirsiniz.

Siyahın yanı sıra beyaz sneakerlar da takım elbiselerle giyilebilir. Bir takım elbise veya blazer ile spor ayakkabı, özellikle gece dışarı çıkmak için ideal olabilmektedir. Kravat ve cep karesi gibi tüm süslemelere sahip daha şık bir takım elbise giyiyorsanız, beyaz spor ayakkabılarınızı çorapla giymelisibiz.

 

En Uygun ve Şık Sneaker Ayakkabı Modelleri Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Spor ayakkabılar erkekler için en çok yönlü ve rahat ayakkabı seçeneklerinden biridir. Sadece herhangi bir çeşidi ayaklarda harika görünmekle kalmaz, aynı zamanda çok çeşitli kıyafetle de uyumludurlar. İster basketbol sahasına gidiyor olun ister kafede birileriyle buluşuyor olun, snakerlar, günlük hayatı domine etmek için nihai rehberdir.

Kullanıcı için en uygun ve şık sneaker ayakkabı seçimi ise günlük yaşamı nasıl kıyafetlerle geçirdiğine bağlı olarak yapılabilmektedir. Ayrıca sneaker seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı özel durumlar da vardır:
 

  • Zamanla çok fazla çatlamayan, örneğin grain deri gibi pahalı yüksek kaliteli derilerin kullanımı kullanıcı için önemlidir.

  • Daha kalın deri – bu deri türü, sneakerın şeklini korumasını ve daha uzun süre daha yeni görünmesini sağlar.

  • Eskitme deri – bazı orta sınıf ayakkabı markaları bunu kalite ve satın alınabilirlik arasında bir denge sağlamak için kullanır, sneaker seçilirken kalite ve kullanılabilirlik açısından değerlendirme yapmak önemlidir.

Outdoor Sneaker Ayakkabı Modelleri Nedir?

Sneakerlar ya da spor ayakkabılar genel anlamda ayak rahatlığı ön plana alınarak üretilirler. Ancak outdoor sporlara uygun outdoor sneaker ayakkabı modelleri diğer sneakerlara oranla spor sırasında ayağı ekstra ve uzun süre rahat ettirmeyi amaçlar.

Hafif yürüyüşçüler için outdoor sneakerlar: Yüksek bilek yakalı yürüyüş ayakkabılarıdır. Yüksek kesimli bilek desteği, engebeli arazide ve ağır yükler altında ayak bileğinin stabilizasyonundan ziyade aşınmalara karşı koruma içindir.

Orta ağırlıklı yürüyüşçüler için outdoor sneakerlar : Bu stil daha çok geleneksel bir yürüyüşler için kullanılır.  Bu sneakerlar genellikle engebeli arazide ayak bileğini sabitleyen dayanıklı, serttabanlara sahiptir. Bu sneaklerlar hem dayanıklı hem de dengeleyici olma avantajına sahiptir.

Outdoor sneakerlar büyük, iri yapılı ve serttir (soğuk havalara karşı yalıtılmıştır). Tam bir bilekliğe, dayanıklı yapıya ve tozluk/krampon uyumluluğuna sahiptirler. Engebeli arazi ve hava koşullarında çok ağır yükler taşırken yürüyüş için de dağcılık sneakerları tercih edilebilir. 

 

Kışlık Sneaker Ayakkabı Modelleri Fiyatları Nedir?

 

Kış aylarında, ayakkabılarınızın sizi sıcak ve kuru tutmasını istersiniz,  ancak her kıyafet büyük bir ihtimalle kışlık botlarlar ya da çizmelerle eşleşecek şekilde tasarlanmamıştır. Kışın soğuklarla ilgili zorluk çekmediğinizde, soğuğa uygun olanı seçmek zorunda kalırız. ancak kışa uygun olmak şartıyla spor ayakkabı da giyebilirsiniz. 

 

Konfor, tasarım ve performans olarak güzel görünen sneakerlara kış aylarında bir de zorlu kış koşulları için ekstra özellikler eklenebilmektedir. Güçlendirilmiş, su itici sayalarıyla kışa uygunluk gösteren sneakerlar yaz için üretilen sneakerlardan farklı fiyatlara satılabilmektedir. Yazın sıcak havası nedeniyle saya oldukça ince tutulmaya çalışılırken maliyetler de bu paralellikte daha uygun olabiliyor.

 

Daha hızlı bağcık sistemi ve geliştirilmiş fort ile sağlam bir dış taban eklnenen sneakerlar kış aylarına daha uygun olabilmektedir. Kauçuk orta tabanlar, suyu çekmeyen yalıtımlı üst kısımlar kış sneakerlarında belirgindir.

 

Yaz ayları için üretilen sneakarlardaki kısa sayalar  ayak bileklerinizi sert rüzgarlara maruz bırakır ve çoraplarınıza su girmesine neden olabilir. Kış sneakerlarındaki gibi sağlam bir üst kısım, ayaklarınıza daha fazla koruma sağlar. 

Kış sneakarlarında daha fazla deri kullanımı, orta ve dış taban için ektsra özellikli kauçukların kullanılması bu modellerin fiyatlarını attırabilir.

 

Günlük Erkek Sneaker Ayakkabı Modelleri Nedir?


Sneakerlar genel hatlarıyla şıklıktan çok günlük kullanıma yakın bir görünüm sunarlar. genel anlamda bir sneakarı şık ya da günlük yapan detaylar ayakkabıda kullanılan deri tipi ve kullanıcının giyim tarzıdır.

Örneğin beyaz spor ayakkabıyı günlük kullanıma uyarlamanın  en akıllıca yollarından biri, ayak bileğine doğru kademeli olarak daralan ve hiç ara vermeyen bir chino pnatolon giymektir. Bunu düğmeli bir gömleğin üzerine katlanmış hafif bir süveterle kombinleyin ve temiz ve klasik, keskin bir gündelik kıyafetiniz olsun.

Alternatif olarak, günlük bir görüntü için daha şık trikolardan vazgeçilebilir. Bunun yerine biraz daha sportif beyaz bir gömleğin üzerine temel bir deri ceket veya bomber ceket giyilerek günlük görüntü elde edilebilir. 

Faha minimal bir yaklaşımla, gündelik bir kol saati gibi basit bir aksesuarla spor yaparken kontrast oluşturan uzun kollu veya kısa kollu bir t-shirt üst tercih edebilirsiniz. 

 

Yetişkin ve Çocuk Sneaker Ayakkabı Modelleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Yetişkin snakerları ile çocuk sneakerları arasında pek çok fark vardır. Bu farklardan ilki boyutlardır. Bir çocuk ayakkabısı bir yetişkin ayakkabısından çok daha dar olma eğilimindedir. Renkler de tasarımlar da çoğu zaman farklıdır. Çocuk ayakkabıları ile yetişkin ayakkabıları arasındaki fark, çocuk ayakkabılarının daha küçük olmasıdır. Ayrıca çocuk sneakarlerı çok daha ucuzdurlar. Çocuk sneakarlerı daha küçük oldukları için daha az maliyetlidirler. 

Spor ayakkabılar genellikle dış görünüş olarak benzer görünecek şekilde yapılır, ancak yetişkin ayakkabısının birçok özelliğine çocuk ayakkabıları sahip değildir. "Çıkarılan" versiyonlara benzer şekilde, daha iyi bilinen yetişkin ayakkabısının bu çocuk versiyonları farklı malzemeler kullanabilir.

 

Spor ayakkabılarında, çocukların (özellikle küçük çocukların) yetişkinlerden daha küçük ve daha hafif olduğu göz önünde bulundurularak, ayakkabıları yetişkin bir ayakkabıdan daha az yastıklama içerebilir ve boyutu nedeniyle bazı dekoratif öğeler ayrı olarak kalıplanmak yerine boyanabilir. 

Çoğu sneaker markasında kauçuk parçalar ısı ile yapıştırılmıştır. Orta tabanlarda ekstra yumuşatma bulunmaz. Ayrıca logo gibi işlemeler aplikeli olmayabilir.

Ancak spor yapan çocuklar için spora özel performans ayakkabıları yetişkin spor ayakkabıları gibi üretilebilir.

 

Kadın Sneaker Modelleri Nelerdir?

 

Spor ayakkabılar erkekler için olduğu kadar kadınlar için de çok tercih edilen  ve çok yönlü-rahat ayakkabı seçeneklerinden biridir. 

Kadınlar için en iyi spor ayakkabılar çok yönlü olanlardır: Hafta içi stilinizle yerini alacak kadar şık ve giymek için sabırsızlanacağınız kadar rahattır. İş toplantıları sırasında size güven artışı sağlayacak kadar klas ve kararsız kıyafet günlerini kurtaracak kadar rahattırlar.

Klasik spor ayakkabılar; renkli spor ayakkabılar; tasarımcı spor ayakkabılar ve spor ayakkabılar: günümüzde yeni bir çift spor ayakkabı satın almak, spor salonu dışında giymek için çok daha fazla fırsat sunuyor.

-Low top sneakerlar: Düşük bilek özelliğiyle üretilen snakerlar görünmeyen çoraplar, şort, kot pantolon veya chino ile kullanılabilirler.

-High top sneakerlar: Sıcaklık düşmeye başladığında ve rahat ama şık kalmak istediğinizde bu stili tercih edebilirsiniz.

-Slip on sneakerlar: Slip on sneaker tasarımlarnda bağcık bulunmaz. Bu ayakkabılar çorap gibi giyilebilmesi için üst kısmı tesktil olarak üretilebilir.

-Running sneakerlar: Özel sporlar için özel sneakerlar üretilebilir Bu senakerlarda dizleriniz ve ayak bileklerinizdeki üstün destek sağlanabilir.

-Lüx sneakerlar: Özel tasarımlar, farklı deriler ve sınırlı sayıda ürtilen lüks sneakerlar da kadınlar tarafından sıkça tercih edilebilir.

  

Sneaker Ayakkabı Fiyatlarındaki Sezonluk Değişimler Nelerdir?

 

Sneakerlar ya da spor ayakkabılar kadın veya erkek fark etmeksizin yaz-kış veya her mevsimde sıkça tercih edilen modellerdendir. Farklı sezonlarda kış ve yaz için farklı farklı üretilen snakerların fiyat değişimleri çoğunlukla mevsime göre kullanılan materyallere bağlıdır.  Sneakerlarda ezonluk fiyat değişimleri aşağıdaki nedenlere bağlı olabilmektedir:

-sert hava koşullarına uygun hale getirilecek spor ayakkabılarının tabanı (dış tabanlar ve silikon spor ayakkabı kılıfları)

-hava koşullarına karşı dayanıklılık artırma işlemleri (su geçirmezlik).

Etiketler: Erkek Sneaker Ayakkabı Modelleri nedir
Haziran 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR