En İyi Spor Ayakkabı Markaları Nelerdir?

Spor Ayakkabı Markaları

Spor ayakkabı pazarı geniş ve çok çeşitlidir. En iyi spor ayakkabı markalarının bir listesini satışlara veya başka bir keyfi ticari başarı ölçütüne göre değiştirebiliriz, ancak daha büyük her zaman daha iyi değildir. 

Günümüzde ayakkabılar için pek çok 'ileri teknoloji' özellik var – öyle ki bazı ayakkabılar ayakkabıdan çok makina gibi görünebiliyor. Tıpkı diğer moda trend belirleyicileri gibi, en iyi markalar da her zaman birbirlerini geçmek ve tüketici ihtiyaçlarını karşılayan bir ayakkabı tasarlamak için rekabet ediyor. en iyi spor ayakkabı markaları genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:

-Nike: Ayakkabı markalarının kralı olarak kabul edilebilir ve her iki evden birinde en az bir kişinin bir çift Nike ayakkabısı olma ihtimali vardır. Dünyanın en ünlü ayakkabı markasıdır. Bu çok uluslu Amerikan şirketi, ayakkabı üretimi, geliştirilmesi ve tasarımında uzmanlaşmıştır.

Adidas: Spor ayakkabı, koşu ayakkabısı, giyim ve aksesuar konusunda uzmanlaşmış, tartışmasız dünyanın en iyi markasıdır. Avrupa'nın en büyük spor giyim üreticisi ve dünyanın en büyük ikinci spor giyim üreticisidir.

-Jordan: Yaygın olarak Air Jordan olarak bilinen bu marka, Michael Jordan'ın (Jumpman) silüetinden ilham alan logosuyla kısa varoluşunda büyük bir sevgi kazandı. Markanın sahibi Nike'dir ve 17 Kasım 1984'te Chicago, Amerika Birleşik Devletleri'nde tanıtıldı.

-Testoni: Bu marka, öne çıkmak isteyen iş adamları arasında popülerdir. Testoni, eşsiz kaliteyi sunmak için en iyi deri ve kumaşları kullanan bir İtalyan markasıdır. Testoni ayakkabılar hem resmi hem de resmi olmayan durumlar için uygundur ve marka elçileri ünlülerdir.

-Berluti: Hala ünlü İtalyan kunduracılardan biri olarak anılan Berluti, 126 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürmekte ve firmanın kuruluşundan günümüze kadar gelişen usta işçiliği ile ayakkabılar üretmektedir. Estetik işçiliği ve dahiyane tasarımları ile geniş çapta kabul görmektedir. Berluti, ayakkabı, deri kemer, çanta ve cüzdan gibi erkek giyim ürünleri üretmek için temel olarak farklı deri türleriyle ilgilenir.

-Reebok: Spor ürünlerde listenin başında gelen markadır. Spor giyim, koşu ayakkabıları ve ayakkabılarda en iyi markalardan biridir. 1895 yılında kurulan ve 2005 yılında Adidas tarafından satın alınan Reebok, spor ayakkabının çehresini değiştirdi. 

-Puma: Dünya çapında kabul görmüş ve gündelik ve atletik spor ayakkabılar üretmesiyle tanınan çok uluslu bir Alman şirketidir. Hemen hemen her kıyafete veya amaca uygun spor ayakkabılar yapmasıyla bilinir; Puma, farklı iklim koşullarında giyilebilen kaliteli malzemeler kullanmaktadır.

 

Diğer önemli sayılabilecek spor ayakkabı markaları aşağıda listelenmiştir.

Under Armour

Under Armour, ayakkabı, spor ve gündelik giyim üreten bir Amerikan spor malzemeleri şirketidir.

 

Ne Zaman Kurulmuştur?

Under Armour, 25 Eylül 1996'da kurulmuştur.

Kurucusu Kimdir?

25 Eylül 1996'da Maryland Üniversitesi futbol takımının 24 yaşındaki eski özel takım kaptanı Kevin Plank tarafından kuruldu 

Kevin Plank Amerikalı bir milyarder işadamı ve hayırseverdir. Plank, Baltimore, Maryland merkezli spor giyim, ayakkabı ve aksesuar üreticisi Under Armour'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanıdır .

Nerede Kurulmuştur?

Under Armour, Washington DC, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuştur.

Sahibi Kimdir?

Under Armour markasının sahibi aynı zamanda kurucusu olan Kevin Plank’tır.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

2018 mali yılı için Under Armor, önceki mali döneme göre %9,9 artışla yıllık 4,977 milyar ABD doları gelirle 46 milyon ABD doları zarar bildirdi. Under Armour'un piyasa değeri Kasım 2018'de 10,7 milyar ABD dolarının üzerindeydi. Under Armor, diğer spor giyim şirketleriyle rekabet ettiği bir alan olan birçok ünlü sporcu, profesyonel takım ve kolej spor takımı ile sponsorluk anlaşmaları yaparak ürünlerini tanıtmaktadır .

Mali açıdan en faydalı pazarlama stratejilerinden biri, Ocak 2016'dan bu yana şirketin yüzü haline gelen güreşçiye dönüşen ünlü Dwayne "The Rock" Johnson ile yaptığı işbirliği idi.

 

New Balance

1906'da New Balance Arch Support Company ismiyle kurulan şirket, günümüzün önde gelen ayakkabı üreticilerinden bir tanesidir.

 

Ne Zaman Kurulmuştur?

1906'da New Balance Arch Support Company ismiyle kurulmuştur.

Kurucusu Kimdir?

Markanın kurucusu William J.Riley‘dir.

Nerede Kurulmuştur?

New Balance Boston, Massachusetts merkezli çok uluslu, Amerika’da kurulmuş bir şirkettir.

Sahibi Kimdir?

Markanın kurucusu ve sahibi William J.Riley‘dir. Markanın Ceosu Joe Preston’dır.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

ABD'nin yanı sıra Avrupa pazarında da üretim yapan New Balance, 1991 yılından günümüze 40 milyar dolar toplam kâr elde etmiştir.

Nike

Nike, Amerika Birleşik Devletleri merkezli, önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor aksesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısı şirket ve bu ürünlerde kullanılan markadır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Nike, 25 Ocak 1964’de Phil Knight ve Bill Bowerman ortaklığıyla Blue Ribbon Sports adıyla kuruldu.

Kurucusu Kimdir?

Nike, Phil Knight ve Bill Bowerman ortaklığıyla kuruldu.

Nerede Kurulmuştur?

Nike, Phil Knight ve Bill Bowerman ortaklığıyla Oregon, Amerika Birleşik Devletleri’nde kuruldu.

Sahibi Kimdir?

Nike, Phil Knight ve Bill Bowerman adlı ortaklara aittir.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

Şirket, üretiminin tamamına yakınını Uzak Doğu Asya'daki üretim evlerinde yaptırmaktadır ve kendisine ait tek üretim evinde de spor ayakkabıların hava tabanlarını üretmektedir. Şirket dünya çapında 25,000 çalışana sahiptir ve (2007) yılında 10,9 Milyar € net cirosunun olduğunu açıklamıştır. Nike, pek çok futbol takımına ve ulusal takıma sponsor olarak, futbol dünyasına ağırlığını koymaya çalışmaktadır. Air Jordan ve Nike Golf gibi alt markalarının yanı sıra, Converse gibi bağımsız markaların da sahibidir.

 

Asics

Japonya merkezli spor malzemeleri üreticisidir. Şirket 1 Eylül 1949 tarihinde kurulmuştur. Şirketin merkezi Kobe'de yer almaktadır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Asics, 1 Eylül 1949 tarihinde kurulmuştur. 

Kurucusu Kimdir?

Asics, Kihachiro Onitsuka tarafından 1 Eylül 1949 tarihinde kurulmuştur

Nerede Kurulmuştur?

Asics, Japonya’da kurulmuştur.

Sahibi Kimdir?

Asics markasının sahibi Kihachiro Onitsuka’dır.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

ASICS Group, kurulduğu 1949 yılından bu yana, topluma katkıda bulunmak için dünya gençliğini spor yoluyla beslemeye kendini adamıştır. Markanın vizyonu “Akıllı Spor Teknolojisi ile Kaliteli Yaşam Tarzı Yaratmak” ve misyonumuz, dünya çapında sağlıklı ve tatmin edici yaşam tarzlarını teşvik eden mal ve hizmetler sunmak olmuştur.

 

Skecher

Skechers, bir Amerikan yaşam tarzı ve performans ayakkabısı şirketidir. Merkezi Manhattan Beach, California'da bulunan marka 1992'de kuruldu ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük üçüncü spor ayakkabı markasıdır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Skechers, 1992'de kurulmuştur.

Kurucusu Kimdir?

Skechers, Robert Greenberg tarafından 1992'de kuruldu.

Nerede Kurulmuştur?

Skechers, Manhattan Beach, California-Amerika Birleşik Devletleri’nde kuruldu.

Sahibi Kimdir?

Skechers markasının sahibi aynı zamanda kurucu olan, Robert Greenberg’dir.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

Şirket iki ayakkabı kategorisi sunuyor: Skechers Memory Foam, hayır kurumu BOBS ve Relaxed Fit konfor ayakkabılarını içeren bir yaşam tarzı bölümü ve Skechers GOrun ve Skechers GOwalk ayakkabılarını içeren bir performans bölümü . Lisans anlaşmaları yoluyla şirket, markalı çantalar, saatler, gözlükler ve ek ürünler sunmaktadır.

Reebok

Reebok International Limited, 1895’de İngiltere'de kurulmuş bir spor giyim markasıdır. Daha sonra Adidas tarafından satın alınmıştır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Reebok, 1895’de Joseph William Foster tarafından kuruldu.

Kurucusu Kimdir?

Reebok markasının kurucusu Joseph William Foster‘dır.

Nerede Kurulmuştur?

1895’de Bolton-İngiltere'de kurulmuştur.

Sahibi Kimdir?

Reebok markasının sahibi Joseph William Foster‘dır.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

Spor ürünlerde iyi üretim yapan markaların başında gelir.. Spor giyim, koşu ayakkabıları ve ayakkabılarda en iyi spor markalardan biridir. 2005 yılında Adidas tarafından satın alınan Reebok, spor ayakkabı konusunda tarzını değiştirmiştir.


 

Fila

Fila, İtalya'da kurulan ayakkabı ve giyim tasarlayan bir spor giyim üreticisidir. 2003 yılında Amerika Birleşik Devletleri merkezli Sports Brand International'a satılmıştır. Ve ardından 2007'de Fila Korea markayı satın almıştır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Fila, Ettore ve Giansevero Fila tarafından 1911 yılında Piedmont, İtalya'da kurulmuştur.

Kurucusu Kimdir?

Fila markasının kurucuları, Ettore ve Giansevero Fila’dır.

Nerede Kurulmuştur?

1911 yılında Biella, Piedmont, İtalya'da kurulmuştur.

Sahibi Kimdir?

2003 yılında Amerika Birleşik Devletleri merkezli Sports Brand International'a satıldı ancak ardından 2007'de Fila Korea markayı satın almıştır.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

Başlangıçta İtalyan Alpleri'ndeki insanlar için, özellikle iç giyim için giysiler yapan marka, 1970'lerde tenisçi olan Björn Borg ile anlaştı. Marka, spor giyime geçişten sonra daha popüler hale geldi.

Lescon

Türk sermayeli, genellikle spor kulüplerine forma üreten bir spor giyim markasıdır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Lescon, Türk sermayesi ile 1980 yılında kurulmuştur.

Kurucusu Kimdir?

Gaziantepli işadamı Aydın Erbay tarafından kurulmuştur.

Nerede Kurulmuştur?

1980 yılında Gaziantep-Nizip’te kurulmuştur.

Sahibi Kimdir?

Lescon markasının sahibi Erbay Group’tur.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

Marka olma çalışmaları çerçevesinde Aydın Erbay’ın sıfırdan yarattığı Lescon, Türkiye’de 5 bin 500 amatör futbol kulübüne sponsorluk yapmaktadır.

 

Puma

Puma AG Rudolf Dassler Sport (kısaca Puma), Alman spor giyim markasıdır.

Ne Zaman Kurulmuştur?

Puma, 1924 yılında kurulmuştur.

Kurucusu Kimdir?

Puma markasının kurucusu Adidas'ın kurucusu Adolf "Adi" Dassler'ın abisi Rudolf Dassler’dir.

Nerede Kurulmuştur?

Puma, 1924 yılında Almanya’da kurulmuştur.

Sahibi Kimdir?

Puma markasının sahibi Artemis S.A şirketidir.

Şirket - Marka Değeri Nedir?

Puma günümüzde dünyanın en büyük spor giyim markalarından biridir. Bugün Puma fabrikasında 13.000 işçi çalışmaktadır ve şirket 120'nin üstünde ülkede satış yapmaktadır.

Etiketler: En İyi Spor Ayakkabı Markaları Nelerdir?
Haziran 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR