chelsea-botlarinizi-essiz-bir-sekilde-kombinleyin

Chelsea Botların Kombini

Kış mevsimlerinde tercih edilen farklı renk ve tasarımlara sahip olan pek çok bot modelleri mevcuttur. Sıklıkla tercih edilen botlardan biri de Chelsea bot modelleridir. 60 ve 70’li yılların gözde ayakkabılarından biri olan İngiliz tasarımı Chelsea bot, ayakkabı şıklığının ön planda olduğu günümüzde, erkekler ve kadınlar tarafından kullanılmaktadır.

Chelsea bot modellerinin yan kısımlarında genellikle elastik bant kullanılmaktadır. Fermuar detayı bulundurmayan bu botların tasarımları, sivri olmayan yuvarlak burun ve düz bir taban ile tamamlanmaktadır. Genellikle arka kısımlarında bulunan çekme kayışlarla kolay giyilmektedir.

Farklı bot modelleri ile kıyaslandığında bilekleri sarması kullanım kolayları sağlamaktadır. Soğuk iklim koşullarına karşı sıcak tutması ve su geçirmez özelliğinin olması sayesinde yağmur, çamur gibi dış etkenlere karşı direnç göstermektedir. Ayrıca uzun yıllar güvenli bir şekilde kullanabilir olması ve ayaklar üşümeden konforlu bir yürüyüş deneyimi sağlaması en önemli avantajlarındandır.

Tercih edilme nedenleri arasında bulunan konforunun yanı sıra zarif ve havalı bir görünüm vermesini sayesinde şık bir yaşam tarzını benimseyenlerin ideal bot modeli haline gelmiştir. Hem sportif hem de klasik modeller ile kolaylıkla kombin edilebilmektedir.

Chelsea Bot Kombinleri

Chealsea botlar; her bir stile uygun olarak çeşitli model alternatifleri ile kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Sonbahar- kış mevsimlerinde rahatlıkla kullanılan bu botlar; sade/şık modelleri ile hem iş ortamında hem de gündelik yaşamda kullanılabiliyor.

Şık Kombinlerde Chelsea Botlar

“Takım elbise botları” olarak da adlandırılan Chelsea botları; rugan Oxford ya da loafer modelleri ile takım elbiselerde rahat bir şekilde kullanılmaktadır. Farklı renkleri bulunduran bu modellerde, siyah renk seçimi en çok siyah takım elbiselere yakışır. Ancak gri bir takım elbise, altına kahverengi süet, deri veya loafer ile tamamlanabilir. Bu sayede aradığınız şık ve karizma görünüme ulaşmanız mümkündür.

Günlük Kombinlerde Chelsea Botlar

Günlük bir kombin oluşturmak isteyenler, daha resmiyetten uzak Chelsea bot modellerini tercih etmelidir. Genelde düz deri modeller tercih edilse de taba ya da safran tonlardaki süet modeller daha uygun olacaktır. Üzerine açık tonlarında bir t-shirt, ceket ve jean kombini yapılabilir. Ayrıca Chelsea botlara en uyum sağlayan kıyafetlerden biri de triko kazaklardır.

Tercihiniz siyah bir pantolon ve beyaz bir gömlekten yana olacaksa, siyah renk süet bot daha uyum sağlayacaktır. Doğru renkler bir araya getirildiğinde Chelsea botlar ile gündelik yaşama uygun kombinler oluşturmak son derece kolaydır. Smart casual bir tarzı bu kombinlerle yakalayabilirsiniz.

Jean Pantolon Şıklığında Chelsea Botlar

Jean pantolon ve Chelsea bot ile yapılan kombinlerde renk uyumu son derece önemlidir. Bu kombin için en ideal model olan süet; özgür ruhu yansıtan hakiki yeşil, hardal, gri kahverengi gibi renklerde olabilir. Açık renk bir gömlek ve blazer ceketle tamamlanan bu kombin size temiz ve havalı bir görüntü verecektir.

 

Chelsea botlar; asi bir görünüm yakalamak isteyenler için de kalın deri bot seçeneklerini sunmaktadır. Deri bir ceket kombininize katarak stilinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. Ayrıca Chelsea bot kombinlerinde bir fark yaratmak istiyorsanız; mavi ya da lacivert tonlarındaki bir takım elbiseyle koyu kahverengi deri Chelsea botlarını kombinleyebilirsiniz. Takım elbise kombinlerinde pantolon boyunun botun üzerinde kalması gerektiğini de unutmayın.

Chelsea Bot Kombininde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Kıyafet uyumu: Kıyafetlerin ve Chelsea botun renk uyumunu sağlayarak kombinler oluşturun. Aksi taktide hoş olmayan bir görüntü oluşacaktır.

  • Pantolon paçaları: Chelsea bot kullanımında pantolon paçaları referans alınmalıdır. Skinny Jean giyildiğinde paçalar botun içerisinde kalmaktadır. Ancak dar paça ya da slim fit pantolonlar, botun üzerine kapatılacak kesime sahip değildir. Bu açıdan pantolon paçalarını, botun bitiş hizasına göre doğru bir şekilde kıvırmalısınız.

  • İdeal pantolon boyu: Daha net bir görüntü sergilemek adına Chelsea botları pantolonun altında kalacak şekilde ayarlanmalıdır. Pantolon boyunun bu şekilde kullanılması daha temiz ve doğal bir görüntü oluşturacaktır.

  • Temizlik ve Bakım: Her ayakkabı kullanımda yapılması gerektiği gibi Chealsea botlarda da giyilmeden önce temizliğinin ve bakımının yapılması hem temiz görünüm hem de uzun ömürlü kullanım açısından son derece önemlidir.

Her gardıropta bulunması gereken Chelsea botlar; stilinizle fark yaratmanızı sağlayacaktır.

 



 

Benzer Yazılar

 

Erkek Bot Kullanımına Dair Öneriler

https://www.nevzatonay.com/erkek-bot-kullanimi

Etiketler: chelsea-botlarinizi-essiz-bir-sekilde-kombinleyin
Haziran 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR