Ayakkabılarınızın Ömrü Sizin Elinizde

Ayakkabılarınızın Ömrü Sizin Elinizde

Kısa sürede yıprandığı için çöpe attığınız ayakkabılardan bıktınız mı?

Peki çok sevdiğiniz ayakkabılarınızı yıllarca kullanmak istemez misiniz?

Ayakkabılarınız da bir çok değerli eşyanız gibi temizlik, koruma ve bakım ister. Eğer seçtiğiniz ayakkabı ayağınıza uygun; malzemesi yeterince kaliteli ve dayanıklı değilse yıpranması hızlı ve kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle mümkün olduğunca ayağınızın boyutuna uygun; kaliteli malzemeden üretilen modeller seçmelisiniz. Bu sayede bakım yaptığınızda ayakkabılarınızın ilk günkü gibi size gülümsediğini görebilirsiniz. Özellikle doğal malzemeden üretilen ayakkabılarınız için bakım çok önemlidir, doğru tekniklerle ömrünü bile uzatabilirsiniz.

Öncelikle ayakkabılarınızı mevsimlere göre ayıra bilmelisiniz. Yaz aylarına uygun olanları, kış koşullarında giydiğinizde çabuk yıpranacaklardır.Bu yüzden yaz aylarında nubuk yada süet malzemeden ve kösele tabanlı ayakkabıları tercih ederken, kış aylarında lastik ve kauçuk tabana sahip sentetik malzemeden modelleri tercih etmelisiniz.

Genel bakım için yapmanız gerekenler:

  • Giymediğiniz ayakkabılarınızı nemden korumak için, tahta kalıplarda muhafaza edebilir, böylece çatlamasını engelleyebilirsiniz. 

  • Ayakkabının deforme olmaması için, giyildiği günden sonra bir gün dinlendirilmelidir.

  • Ayakkabı boyası tercih ederken kaliteli olanı seçerek sık sık boyama yapabilir, hatta çatlamalara karşı badem yağı kullanabilirsiniz.

Mevsim koşullarını dikkate alarak ayakkabı seçmeli ve ayakkabınız ıslandığında oda sıcaklığında kurutabilirsiniz.

Ayakkabı bakımında en gerekli önlem ayakkabı boyasıdır. Bu nedenle kaliteli ayakkabılarınız için, kaliteli boya kullanmanızı ve sık sık uygulama yapmanızı öneririz. Deri ayakkabılarınızın en önemli özelliği gözenekli yapısı sayesinde ayak sağlığınızı ön planda tutmasıdır. Kalitesiz boyalarla bu gözenekler tıkanarak özelliğini kaybedecektir. Bu nedenle kullanacağınız bakım ürünü özenle seçilmelidir. Bunun için Nevzat Onay'ın ayakkabı boyası ürünlerini inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda ayakkabılarınızı temizlerken deterjanlı ve alkollü ürünler kullanmamanızı öneririz.

Etiketler: Ayakkabılarınızın Ömrü Sizin Elinizde
Haziran 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR