Erkek Loafer Ayakkabı Modelleri Nedir?

Loafer Ayakkabı

Loaferlar, makosenler veya genel kategori adıyla slip-on'lar tipik olarak düşük taban-ökçe yüksekliğine sahip, bağcıksız ayakkabılardır. Loaferlar, bağcıksız bir yapıya sahip olan, pratik ve giymeyi kolaylaştıran sorunsuz  ve çok yönlü ayakkabılardır. Çok bilinen ve çok tercih edilen bazı loafer modelleri aşağıdaki gibidir:

-Penny loafer: Loafer Lar arasında en geleneksel stildir. Penny loaferın üst yüzünde kuşak detayı belirgindir. Sade tarzı ve kolay uyum sağlaması nedeniyle tercih edilen bir ayakkabı seçeneğidir.

-Hazel, Bit ya da Horsebit loafer: Bu loafer stilinin üst yüzünde yatay olarak uzanan metal parçalar mevcuttur. 

-Tassel loafer: Bu loafer stilinde ayakkabının üst yüzünde püskül bulunmaktadır. Püskül, ayakkabıyı 360 ​​derecelik bir açıyla saran saran bağcık sisteminin ucuna da eklenebilir.

-Kilt ya da Kiltie loafer: Kilt kavramı İskoç erkeklerin giydiği etekleri tanımlamaktadır. Kilt loaferların üst yüzünde etek görünümünü anımsatan geniş bir püskül detayı mevcuttur. Bu etek görünümünün üzerine ekstra bir püskül ve toka eklenebilmektedir.

-Driving loafer: Bir loaferı driving yapan özellik o loaferın tabanıdır. Drivingi tanımlayıcı özellik, tabanı kaplayan ve topuğun arkasına kadar uzanan küçük kauçuk çakıl görünümlü taban parçalarıdır.

-Slipper loafer: Günümüzde çoğu ünlü markanın ürettiği, ön yüzü loafera benzeyen ancak arkası açık bırakılan loafer-terliklerdir.

-Opera pump ve Ribbon pump loafer: İngiltere’de Court loafer olarak bilinen bu ayakkabılar 17-18. yüzyılda resmi durumlar için giyilirdi. Genellikle rugan ya da açma deriden üretilirler. Bu loaferlarda çoğunlukla büyük fiyonklar ya da oldukça geniş saten şeritler yer alır. Loaferın üst yüzü ayak parmaklarının başlangıcına kadar açıktır.

--Belgian loafer: Belgian loaferları ilk kez 1940'larda Henri Bendel tarafından, halihazırda var olan klasik mokasenlerin yumuşak bir çeşidi olarak tasarlandı ve daha sonra Brüksel dışında bir aile tarafından işletilen bir fabrikada zamanın Belçikalı zanaatkarları tarafından elle üretilmeye devam edildi. Belgian loaferı özel kılan stil loaferın üst yüzünün yuvarlak bir tarza sahip olmasıdır Çoğu zaman bu loaferlarda püskül, küçük fiyonk ya da bağcık detayları yer alabilir.

Erkek Loafer Ayakkabı

Erkek Loafer Ayakkabılar Nasıl Üretilir?

 

Loafer, herhangi bir bağcık sorunu olmadan kolayca giyilip çıkarılabilen bir ayakkabı türüdür. Bazı tarihi kaynakların her iki ayakkabı türünün de benzer kökenlere sahip olduğunu söylediği gibi, genellikle mokasen ile aynı nefeste bahsedilir. Başlangıçta sadece iç mekan ayakkabısı olarak tasarlanan mokasen, o zamandan beri hem iç hemde dış mekanlarda çok çeşitli durumlar için giyilebilecek noktaya geldi. 

Loaferın belirleyici üretim özelliği, bağcıklarının olmamasıdır. Bu, ayakta dururken bile ayakkabıyı giyip çıkarmayı kolaylaştırır. Loafer, bağcıksız yapısının yanı sıra aşağıdaki üretim özelliklerini de gösterir:

  • Açıkta kalan ayak bileği

  • Düşük topuk-ökçe boyu

  • Mokasen benzeri üst yüz

Bazı mokasenlerde eyer olarak bilinen ekstra bir deri parçası bulunur. Fazladan bir stil ve daha rahat bir uyum için ayakkabının üst kısmına yerleştirilmiştir. Mokasenlerin aksine, tüm loaferların ayrı bir tabanı ve topuğu vardır.

 

Deri Erkek Loafer Ayakkabılar Nasıl Üretilir?

 

Kalıp oluşturma, loafer yapımında çok önemli bir adımdır, çünkü loafera verilecek son desen, iyi ve kaliteli loafer yapımını garanti eder. Loafer deseni diğer ayakkabılara göre benzersizdir, çünkü diğer ayakkabılardan farklı olarak ayakkabının tabanını örten iç tabanın ve loaferın ön kısmı - dil ile dikilen kısmını içeren tek kesim bir desendir.

Diğer her ayakkabı tipi birkaç farklı parçadan oluşuyor, üst kısım iç tabandan ayrı yapılıyor. Ancak loaferlarda bu durum tam tersi olabilir. Bu yüzden mokasenlerin üst kalıp yapımı çok önemlidir. 

Bazı modellerde loaferların iki ana parçasını elle dikmek gerekebilir. Loaferın, tabanı sert, yumuşak ve esnek olabilen yumuşak deriden yapılabilir.  Yumuşak tabanlı loaferlarda, taban, ayağın yanlarına ve ayak parmaklarının üzerine getirilir, burada büzgülü bir dikişle ayağın üzerinde uzanan U-şekilli bir parçaya birleştirilir. Loaferın üst kısmı genellikle nakış, boncuk veya diğer süslemelerle süslenir.
Loafer üretim stili, gerçek mokasen dikişini taklit eden, yüzün ön tarafında bir kucak dikişi olan slip-on ayakkabılara da uygulanabilir.

 

Gerçek Deri Loafer Ayakkabıların Gerçek Deri Olduğu Nasıl Anlaşılır?

 

Gerçek ve suni deriyi anlamanın birçok yolu vardır. Gerçek deri olduğu söylenen bir loaferın gerçekten hakiki deriden üretildiğini anlamanın yolları aşağıdaki gibidir:

-Etiket kontrolü: Gerçek deri olan loaferların etiketinde “%100 gerçek deri”, “tam/üst sırçalı deri” veya “hakiki deri” ibaresi yer alıyorsa, bu ürünün gerçek deri olduğu anlaşılabilir. Etiketinde gerçek yazdığı halde loaferın suni deriden üretildiğinden şüpheleniliyorsa veya etikette "insan yapımı malzeme" yazıyorsa, bu ürün sentetiktir. Üstelik gerçek deri suni deriden çok daha pahalıdır, bu yüzden fiyat gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa - muhtemelen suni deri bir loafer alıyorsunuz demektir.

-Deriyi yakından incelemek: Gerçek deri, gerçek hayvan derisinden yapılmış doğal bir malzemedir. Yüzey yapısı tamamen tek tip olmayacak,  kusurlar içerecektir. Sentetik derinin yüzeyi tek tiptir. Çok düzenli, eşit bir doku deseni, makine yapımı bir parça olduğunun bir işaretidir.

-Deriye dokunmak: Gerçek deri doğal bir malzemedir. Bu nedenle, parmaklarınızı üzerinde gezdirdiğinizde mükemmel bir pürüzsüzlük hissi vermez. Parmağınızı deriye bastırın - yüzey deri gibi biraz gerilecek ve kırışacaktır. Parmaklarınızı suni deri üzerinde gezdirdiğinizde, soğuk ve doğal olmayan bir şekilde eşit deriyi hissedersiniz. 

 

Loafer Ayakkabılar Nasıl Temizlenir?

 

Her ayakkabının olduğu gbi loaferların da bir temizlenme rutini vardır. Sürekli olarak neme, kire ve ısıya maruz kaldığında, loaferları temiz tutmak her zaman kolay değildir. 

Uygun bakım ile loafer ayakkabılar yıllarca giyilebilir, ancak onları temiz tutmak çok önemlidir. Ayakkabıdaki çatlaklarda yer alan kiri temizlemek için bir at kılı fırçası (gerektiği gibi) mutlaka bulundurulur. Ayakkabıların gerçekten parlamasını sağlamak için onları cilalamak gerekebilir. Bir sünger ile az miktarda macun uyguladıktan sonra  ardından cilayı ovalamak için bir nemli bir bez kullanılabilir. Macun ve cilanın fazlalığı silinir ve ayakkabının kuruması beklenir. Loaferları sık sık giyerseniz, bunu her iki haftada bir yapmalısınız.

 

Loaferları temiz ve formda tutmak için parlatma bezi, ayakkabı cilası, at kılı fırça, tiftik fırçası, ayakkabı çekeceği ve Aplikatör süngerlerden yararlanabiliriz.

 

Loafer Ayakkabılar Nasıl Kombinlenir?


Loaferlar, görünüme ekstra bir şıklık katarken, iş dışı bir kıyafette hemen hemen diğer tüm ayakkabıların yerini alabilir.
-Günlük loaferlar kotlarla ve sıcak mevsimlerde şortlarla çorapsız olarak giyilebilir.
-Daha parlak derilerden yapılan loaferlar şık görülmesi gereken ortamlarda işe yarayabilir.
-Kot pantolonlarla loaferlar, kotu daha moda ve daha şık bir hale getirir.  Aşırı uzun ve bol kot pantolonlar loaferlarla uyumludur. Yırtık, kenarlı ve yıkanmış kot pantolonlar da loaferlar için oldukça uygundur. Mümkünse, zıt renkler seçilmeli ve üst yarının alt yarıyı tamamlamasını sağlanmalıdır.
-Loaferlar ve blazer ceket kombinasyonunda smart casual görünümler sağlanabilir. Hem tek hem de kruvaze blazerler kot pantolon, kumaş pantolonlar ve ketenlerle şık bir görüntü sergilemeyi sağlayabilir.
-Loaferlar her zaman bir takım elbise ile uygunluğu yakalayabilir. Sadece pantolon uzunluğunun ayak bileğinde olduğundan emin olunmalıdır.

 

Loafer Ayakkabılar Spor Kıyafetlerle Nasıl Kombinlenir?

 

Loaferlar genellikle çok çeşitli kıyafetler ve stiller ile doğru bir şekilde uyum sağlarlar. Loaferların şortlara, kotlara, keten takım elbiselere kadar çok geniş bir kıyafet kitlesine hitap ettiği söylenebilir. Loaferlar yapıları gereği daha çok günlük kullanıma yakışan bir stil olduğu için spor bir kıyafetle nasıl kombinlenebileceği önemli bir sorudur.

Loaferlar gündelik ve sportif olarak en iyi seçenektir. Penny loaferlar çok yönlü loaferlardır ve çoğu spor kıyafetle ya da kotlarla eşleştirilebilirler. Şık bir şort ve tercih edilen loaferlar çorapsız olarak spor görünümde bir yaz kıyafeti oluşturur.  spor bir görünüm için öncelikle belli bir tarz loaferın seçilmesi uygun olmayabilir. Erkekler makosen ayakkabı alırken süet gibi malzemelerden üretilmiş, kahverengi ve siyah gibi renkler tercih ederek sadeliği korumalıdır.. 

 

Loafer Ayakkabılar Takım Elbiselerle Nasıl Kombinlenir?

 

Loaferlar günlük hayata oldukça uygundur. Ancak şık bir davet, bir toplantı ya da iş söz konusu olduğunda da loafer stili kurtarıcı olabilmektedir. Bir takım elbise ile loafer giyecekseniz, üç parçalı değil, nispeten rahat bir takım elbise seçilmelidir. 

Loafer ve takım elbise eşleştirmesinde, keten bir takım elbise gibi mevsimlik giysilerden veya bedene oturan pantolonlu pamuklu bir blazerden bahsedilebilir. 

Hem loaferda hem de takım elbisede daha koyu renkleri, sade detayları ve kaliteli kumaşları hedeflemek gerekir.

Rahat, geleneksel ve klasik penny loafer, kalıcı bir kolaylıkla takım elbiselerler basit bir zarafet sunabilmektedir.

Takım elbise loafer uyumuyla ilgili diğer bir soru da çorap kullanımıyla ilgilidir. Çorap loafer dinamiği, göründüğünden daha derindir. Bu nedenle, takım elbisenin rengine, şekline ve takımın giyileceği yere göre loafer uyumuna dikkat edilmelidir.

 

En Uygun ve Şık Loafer Ayakkabı Modelleri Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Nasıl loafer giyilmesi gerektiği kullanıcının genel giyim tarzına ve bir loaferdan neler beklediğine göre değişmektedir. Farklı erkek loafer türlerine ve bu loaferların ne tür şık giysilerle en iyi uyduğuna dair bir genel bakış sunulabilir. Ancak seçim yine kullanıcının kendisine aittir. 

Loaferlar artık gündelikten şıklığa kadar geniş bir formalite yelpazesine sahiptir. Farklı stillerin her birinin seçimi için farklı özellikler ön plana çıkmaktadır. Kullanıcı loaferın özelliğine ve dolayısıyla görüntüsüne göre kendisi ve stili için uygun seçimi yapabilir.  Loaferların tanımlayıcı özelliklerinden bazıları şunlardır:

  1. Kullanılan deri tipi ve türü

  2. Üst yüzde kullanılan şekil, toka ve stiller

  3. Kullanılan tabanın çeşidi

Loaferı oluşturan özellikler doğru ve uygun loafer seçimi için önemlidir. Derinin tipi loaferın kullanabileceği ortamı, şekil-toka ve stiller loaferın ciddiyetini ya da gündelik oluşunu, kullanılan taban loaferın kullanılabileceği mevsimi belirleyecektir.

 

Outdoor Loafer Ayakkabı Modelleri Nedir?

 

Outdoor sporlar açık havada dinlenme veya açık hava etkinliklerini ifade eder. Açık hava rekreasyonunu kapsayan faaliyetler, gerçekleştirildikleri fiziksel çevreye bağlı olarak değişir. Bu faaliyetler balık tutma, avcılık, sırt çantasıyla gezme ve ata binmeyi içerebilir ve bireysel veya toplu olarak tamamlanabilir. Outdoor spor kavramı, çeşitli aktiviteleri ve manzaraları kapsayan geniş bir kavramdır. Bu sporlar kimi zaman basit düzeyde olduğu gibi zorlu koşullarda da yapılabilmektedir. Dolayısıyla çoğu zaman bu sporlara uygun kıyafet ve ayakkabılar tercih etmek gerekebilir. 

Outdoor ayakkabıların genellikle bağcıklı olarak üretildiğini görebiliriz. Ancak bir çoğu da daha rahat bir kullanım için bağcıksız olarak üretilebilir. Outdoor loaferlar, gardırobunuza outdoor sporlar için eklemeniz gereken unutulmuş ayakkabılardır. Spor ayakkabılar veya broguelar yerine genellikle ihmal edilen outdoor loaferlar,spor aktivitelerinde önemli derecede rahatlık sağlarlar. Giyilmesinin kolay olması, onları minimalist, kolayca uyarlanabilir ve spor kıyafetiniz için uygun seçim yapmaktadır.

 

Kışlık Loafer Ayakkabı Modelleri Fiyatları Nedir?

 

 Loaferlar genellikle yaz aylarıyla eşleştirilse de doğru kullanım tercihleriyle tüm yıl boyunca giyilebilir. Ancak bir loaferı kışlık yapan önemli detaylar vardır. 

Karlı veya buzlu havalarda üşümeyi, kaymaları ve takılmaları önlemek şık kalmaktan daha önemlidir. Bu nedenle, kışın hangi loaferı giyeceğinizi bilmek, soğuk havalarda problem yaşamamayı sağlayabilir.  

En iyi kış loaferını seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  • Doğru loafer ayakkabı kış aylarında ayağı sıcak tutmalı

  • Loafer ayakkabı kış aylarında en iyi korumayı sağlamalı.

  • Buzlu koşullarda yürürken loaferın tabanı zemini kavramalı.

Kışlık loaferın stili ne olursa olsun, kış için üretiliyorsa kullanılan deriye ve tabana dikkat edilmelidir. Kış için üretilen loaferların kauçuk tabanları su geçirmezdir ve iç taban birçok çift yalıtkan kumaş veya suni kürk ile kaplanmıştır. Bu iki unsur birlikte ıslak kış koşullarında ayaklarınızı sıcak tutmak için ideal olacaktır. Çoğu kışlık loaferın üst kısmında deri veya naylon kullanılabilir. İç tabanda genellikle suni koyun derisi veya diğer yumuşak, sıcak kumaş katmanları bulunur. Kışlık loaferlarda kullanılan deri, iç taban ve dış tabandaki bu farklılıklar fiyatları elbette etkileyecektir.

 

Günlük Erkek Loafer Ayakkabı Modelleri Nedir?

 

Loaferlar her sezon ve her zaman erkek giyiminin temelini oluşturuyor. Ayakkabı tasarımcıları gündelik ayakkabıların sınırlarını zorlarken ve loaferlarda klasik görünümü rahat stille birleştirirken, loaferlar yıllar içinde giderek daha çeşitli olabilmektedir.

Loaferlar tasarımlarına göre daha klasik veya günlük olabilirler. Klasik görünüm daha çok taban kullanımına bağlı olsa da bir loaferı günlük yapan detaylar arasında kalıp da önemli bir yer tutar.

 

Bilinen önemli günlük loafer modelleri:

 

-Snaffe Loafer: Ayırt edici özelliği, ön tarafa yerleştirilmiş altın ve pirinç kayıştır. Bu stil daha yuvarlak burunlu bir kalıp ve kauçuk bir tabanla birleştiğinde casual tarzı yansıtabilen bir tasarım ortaya çıkmaktadır.

-Apron Loafer:  Ayırt edici özelliği görünür kenarlar veya burnu bitiren dikişlerdir. Moc toe olarak da bilinen bu stil,  üst çizginin altından ayakkabının etrafına uzanan ayrı bir deri parçasına sahiptir. Ortaya çıkan dikiş çizgisi, parmağın üst kısmı ile alt kısmı arasında bir 'kırışık' izlenimi verir. Bu stil süet deriyle birleştiğinde yaz aylarında günlük hayatın tamamlayıcısı olabilmektedir.

-Driving loafer: Tanımlayıcı  özelliği çakıl görünümünde dış tabanı ile bu tabanın işlevsel bir kavrama düzeyinin olmasıdır. Bu loafer günlük rahatlığı ve yaz stiliyle her erkeğin gardırobunda bulunmaktadır.  

 

Yetişkin ve Çocuk Loafer Ayakkabı Modelleri Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Loaferlar yaşı ne olursa olsun herkes için önemli ve tercih edilebilir  ayakkabılardır. Ancak bir yetişkin için üretilen loaferlarla çocuklar için üretilen loaferlar aynı olmamaktadır. Çocuklar için üretilen loafer modelleri yetişkinler için üretilen modellerden pek de farklı değildir.  Ancak çocuklar için üretilen loafer larda kullanım rahatlığı açısından küçük tasarım detayları olabilmektedir.

Çocuk loafer modelleri tercih edilirken aşağıdaki detaylara dikkat edilebilir:

 

  • uzunluk ve genişlikte rahat bir uyum,

  • ayak parmakları için bol yer,

  • esnek, düz bir taban - tabanın parmak ucuna yakın bükülebildiğini kontrol edilmelidir,

  • ayağın doğal şekline uyması için ayakkabının ön kısmı topuktan daha geniş olması,

  • sağlam bir topuk sayacı (topuğun arkasından geçen kısım)

  • ayakkabının içinde ayağın çok fazla hareket etmesini veya kaymasını önlemek için bağcıklar, kayışlar veya tokalar

 

Kadın Loafer Ayakkabı Modelleri Nelerdir?

 

Loaferlar kadınlar ya da erkekler için fark etmeksizin mevsim ne olursa olsun çok yönlü ve kullanışlı ayakkabılardır.  Erkek giyiminden ilham alan loafer görünümleri artık sadece erkekler için değil, yılan derisi, leopar, hatta kumaş ve kürk ile kadınlara da hitap ediyor. Son yılların en çok tercih edilen kadın loafer modelleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:
-Convertible loafer: Horsebit stiliyle birleşen bu loaferın arka kısmı oldukça yumuşaktır. Bu yumuşaklık loaferın hem loafer hem de terlik olarak kullanılabilir olmasını sağlamaktadır.
-Griffin loafer: Loaferın görünümüne bir miktar renk katan bu şeftali tonlarına sahip loaferlar genellikle timsah, yılan veya kroko desenlidir.
-Starling loafer: Üst yüzü tamamen sade olan bu loaferların iç astarı yıldız deseninde ve altın parlaklığında üretilmektedir.
-Jessa loafer: Özellikle 2021 yılında ön plana çıkan bu loaferlarda sade tasarımla birleşen büyük ve iddialı tokalarla bilinmektedir.
-Stow loafer: Bu stil loaferlar rugan ve açma deriden üretilmeleri ve topuk kısmına lastik eklenmesiyle ünlüdür. Loafer seçerken rahat ve serbest bir fort arayanlar için iyi bir seçimdir.

 

Loafer Ayakkabı Fiyatlarındaki Sezonluk Değişimler Nelerdir?

 

Loaferlar kadın veya erkek fark etmeksizin herkes tarafından yaz-kış tercih edilen modellerdendir. Kış ve yaz için farklı farklı üretilen loaferlar tasarım ve malzeme açısından farklılıklar gösterebilir. Farklı sezonlar için üretilen loaferların fiyat değişimleri çoğunlukla bu nedenlere bağlıdır. Sezonluk fiyat değişimleri aşağıdaki nedenlere bağlı olabilmektedir:

Kaliteli işçilik : Kaliteli işçilik konusunda uzun bir geçmişe sahip olan el yapımı ürünler, en yüksek fiyatlı olanlardır. İtalyan üretimi ve kullanıcının kemerleri için tasarlanmış, eldiven gibi oturan ve yumuşak deriye sahip loaferlar, ilk sezonlarında oldukça pahalı olabilirler.  

En son teknoloji üretim:  Loaferlar, tasarım ve rahatlıkta büyük bir güce sahiptir ve tüm bu tasarım detayları maliyeti artırır. Kışın sıcak tutmak, çok hafif olmak veya aynı zamanda şık ve mega koruma sağlamak için tasarlanmış loaferlar pahalıdır. 

 

Loafer Ayakkabıya Benzer Diğer Ayakkabı Türleri Nelerdir?

 

Loaferlara benzeyen bazı ayakkabı modelleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

Hook look ayakkabılar: Bağcık bulundurmayan bu ayakkabılarda, bir kanca ve halka sistemiyle ve cırt cırt bantla ayakkabı şekli oluşturulur. Düz bir loafera dekoratif bir toka eklenmesiyle de bu görüntü elde edilebilmektedir.

Boat loafer: Boat loaferlar isminden de anlaşılacağı gibi denizciler tarafından kullanılmıştır, ancak 1980'lerden itibaren Amerika, Arjantin, Çin, Fransa, Portekiz, İspanya ve İngiltere gibi ülkelerde moda olmuştur. Bu ayakkabıların genelde loafer tarzı yapılarıyla ünlüdür.

Genellikle keten ya da deriden yapılan ve iz bırakmayan kauçuk tabana sahip, tekne üzerinde kullanılan ayakkabılardır.

-Espadriller: Genellikle ilkbahar-yaz aylarında kullanılan, tabanı malzemesi fark etmeksizin tabanın etrafına hasır malzeme ile kaplama yapılmış, çoğunlukla bağcıksız ve keten-bez-kumaş kullanılarak üretilmiş loaferlardır.

Etiketler: Erkek Loafer Ayakkabı Modelleri Nedir?
Haziran 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR