Ayakkabı Bakımı

Ayakkabı Bakımı

Doğal Deri Ayakkabılara Bakım Yapmak Artık Daha Kolay Olacak!

Deri ayakkabılar bir erkeğin gardırobu için hoş bir yatırımdır. Deri ayakkabılarımızın dolabımızda olduğu gerçeğini düşündükçe ve onlara baktıkça, onları daha çok seviyor ve kendimize güvenimizi tazeliyor olabiliriz. Evet kesinlikle deri ayakkabılara sahip olmanın insan verdiği bir güven var. Bu güven, günlük hayatımız için doğru bir tercih ve kaliteli bir seçim yaptığımızı hatırlatıyor olabilir. Ancak iyi tercihlerin de bazen kötü sonuçları ya da dezavantajları olabileceğini unutmayalım. En iyi deri ayakkabıların bizi üzen en kötü özelliği, sürekli bakıma ihtiyaçları olmasıdır. Deri ayakkabılarınıza yakından baktığınızda bir dizi lekeyi keşfedeceksiniz. O halde bakım zamanı geldi de geçiyor demektir.

Gerçek Deri Ayakkabıların Güzelliği ve Benzersizliği Yadsınamaz Bir Gerçek!

Deri ayakkabıları deneme,  satın almak ve kullanmak için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Bu özel ayakkabı türü her zaman bizde özel bir duygu uyandırır, çünkü değerinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Çünkü iş için, giysilerimizle en güçlü ve net mesajı bu ayakkabılarla gönderebiliyorken gündelik hayatta da rahatlığı yine bu ayakkabılarla sağlayabiliyoruz. Bu kadar çok yönlü, üstün kaliteli, dikkati diğerlerinden daha fazla hak ettiğine inandığımız ayakkabıların elbette bazı zor tarafları da olacaktır.

Her Güzelin Bir Kusuru: Deri Ayakkabıya Sürekli Bakım Gerekebilir!

Ayakkabıların uzun süre dayanabildiği, ayakkabıda parçalanmaya daha yatkın olan kısımların akıllıca korunduğu ve parçalansa dahi ayakkabıların yeniden yeniden kullanıldığı zamanlar çok geride kalmış görünüyor. Bugün,  bizi çevreleyen ürünlerin eskimesine ve hemen çöpe atılmasına alışkınız. Aldığımız her ürünün erken yaşta “yaşlandığını” görmeye de alışkınız. Her şey çabuk bozulabilir, her şey hemen değiştirilebilir ve hatta değiştirilmesi ve atılması için müthiş bir acele söz konusu. Eskiden olsaydı sürekli ulaşılan ve zaten doğal deriden başka bir deriyle yapılamayan ayakkabılara veda etmek kolay olabilirdi. Ama şimdilerde doğal deri bir ürüne ulaşmak o kadar zorlaştı ki, onlara kolay kolay arkamızı dönmemeliyiz. Doğal deriden bir ayakkabınız mı var? Onu kaybetmemek için elinizden ne geliyorsa yapın bizce. Çünkü sahte malzemelerin arasında daha iyisini bulma imkanı doğmayabilir. Hem ucu bucağı görünmeyen tüketim kültürüne dur demek hem de kullandığımız ayakkabıların ömrünü uzatmak için gerçek deri bir ayakkabıyı nasıl koruyacağımızı öğrenelim.

Ayakkabıya İyi Bakmak, Daha Uzun Süre Kullanılabilmesi İçin En Önemli Yol

Gizlemeye gerek yok: erkek deri ayakkabıların ve daha genel olarak deri ayakkabıların  dikkatle kullanılması ve bakımına dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer gerçek bir deri ayakkabıya sahipseniz bilmeniz gereken ilk şey bu ayakkabılara nasıl bakım yapılması gerektiğidir.  

Ayakkabılarınızdaki bazı  hasarlar, aslında zamanında ve doğru şekilde müdahale edilmesi durumunda geri döndürülebilir sorunlar olabilir.  Ayakkabınızı her gün temiz tutmak ya da kalıba yerleştirmek size çok zahmetli görünecek. Ancak bu gibi müdahaleler, gerçekte sizi çok uzun süre oyalamayacak ve ayakkabılarınızı daha uzun süre kullanabilmenizi sağlayacak basit ve acil süreçlerdir. 

Doğru ayakkabı bakımı için kullanılan ürünler derinin yapısına göre değişir. Özellikle, dana derisinden yapılan süet ayakkabılar. Aşağıda bu tür ayakkabıların doğru bir şekilde temizlemek için açıklamalar bulacaksınız.

Ayakkabı Temizlemede Profesyonel Prosedürler

Doğrudan konuya gidelim. Deri ayakkabılarınızı satın  aldınız, zaten birkaç kez giydiniz ve üzerinde kir-leke olduğunu fark ettiniz. Gerçekten kesin sonuçlarla kısa sürede ulaşmak için nasıl bir yol izlersiniz?

İşte bazı yararlı cevaplar:

İlk olarak, akılda tutmamız gereken şey deri ayakkabıları dikkatlice cilalamaktır.  En iyi şekilde cilalama işlemi yapmak için, işte almanız gerekenler:

1) ayakkabı kalıbı

2) yumuşak at kılı fırça

3) ince deriler için nötr besleyici temizleme kimyasalları

4) yüksek parlatma mumu

5) yumuşak bir bez

Ve burada, adım adım, ayakkabınızı temizleme prosedürü:

  1. Ayakkabı kalıbını ayakkabının içine yerleştirin.
  2. Ayakkabıdaki tozu temizlemek için yumuşak bir fırça kullanın.
  3. İnce derili ayakkabılar için nötr bir temizleme kimyasalı kullanın
  4. Parlatma mumunu uygulayın
  5. Tabanı temizlemeyi ve cilalamayı da unutmayın
  6. Ayakkabıyı yumuşak bir bezle temizleyin

Deri Ayakkabıların Temizliği İçin Doğal Çözümler Ne Kadar Faydalı Olur?

Ayakkabılarını parlatmak için bazı "ev" tarifleri de var. Ancak, etkinliklerini değerlendirmek ve faydalı olup olmadıklarını görmek için onları küçük ve ayakkabıdaki gizli bir yüzeyde denemenizi öneririz. Sonuçta bu tarifler kimyasal olmasalar da deriye uygun olup olmadıkları tartışılır. İnternet üzerinde ayakkabıların doğal yollarla korunması için sirkeli, limonlu birçok tarif mevcut. Ancak bunlara ne kadar güvenebiliriz? Ayakkabılarımızı koruyalım derken onlardan tamamen yoksun kalabiliriz de. Her zaman büyüklerimizin dediği gibi önleme tedaviden daha iyidir. Doğal yollar aramaktansa zamanında temizleme ve yıpranmayı önlemek en mantıklısıdır.

Eğer ayakkabınız hemen yıpranmasın, çabuk eskimesin ve daha uzun süre yeni- iyi durumda kalsın istiyorsanız bize kulak verin, ayakkabılarınızı daha uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?

Ayakkabılarınızı direkt ışığa maruz bırakmayın. Bu konuda en önemli örnek mağazalarda teşhirde bekleyen ürünlerdir. Ayakkabı ne kadar doğal deriden yapılmış olursa olsun, uzun ya da kısa süre direkt ışığa maruz kaldığında deri renk değiştirecek ya da kolayca çatlamaya hazır olacaktır. Deriyi daima yumuşak tutacak zararsız bir kimyasalla besleyin. Bunun aksine sürekli boya kullanmak ayakkabının yapısına zarar verir. Yeri geldiğinde temiz ve yumuşak bezle silmek bile boya kullanmaktan daha faydalı olabilir.

 

Yağmur ya da su sıçraması durumunda, ayakkabıları direkt ısıya maruz bırakmayın ama ıslak da bırakmayın. Ayakkabının doğal yollar kullanılarak kurumasını sağlayın. Ayakkabıyı ıslak bırakmak derinin zamanla çatlamasına yol açar. Doğal olmayan yollarla kurutmak ise derinin esnekliğini kaybetmesine neden olacaktır.

Bu öngörüler yalnızca ayakkabılarınızın uzun ömürlü olmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda her zaman doğru bir duruşa sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

İyi yürüyeceksiniz ve kesinlikle kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Etiketler: Ayakkabı Bakımı
Haziran 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR